Logo Pepijn Bijsterbosch
MRT 2019 20

Pepijn opnieuw naar Le Mans

Team Dutch Comfort Houses bereidt zich momenteel voor op het IDM-seizoen 2019. Van 18 tot en met 22 maart is het team vlak bij het Spaanse Almeria, waar Pepijn op het testcircuit Andalucia Circuit de BMW S1000RR de sporen geeft. Deze week werd ook bekend dat Pepijn opnieuw de 24 uur van Le Mans gaat rijden in het WK Endurance.

 

Andalucia Circuit

Vrijwel het gehele team is aanwezig om zich goed voor te bereiden op een nieuw seizoen in de klasse IDM Superbike. Tijdens deze test, georganiseerd door het Van Zon Alpha Racing Team van Werner Daemen, is vanzelfsprekend sprake een hoog BMW-gehalte. Zo zijn collega-coureurs Ilya Mikhalchyk en Julian Puffe druk doende met het afstellen van de nieuwe BMW S1000RR. Het nieuwe type zit er voor ons nog even niet in, maar met de motor van afgelopen seizoen kunnen wij, of beter gezegd, kan Pepijn nog prima uit de voeten.

 

Voor Spaanse begrippen had het kwik wel iets hoger gemogen; de koude wind maakt het niet altijd even aangenaam. Desondanks verloopt de trainingsweek tot nu toe (woensdag) volgens plan. Samen met onze nieuwe dataman Gerben Wevers wordt er rustig gewerkt om te komen tot de gewenste afstellingen. Voor Gerben is het managen van de data van de S1000RR nieuw terrein, maar met assistentie van Luis, de Spaanse data-specialist van Van Zon Alpha Racing, maakt hij zich alles snel eigen.

 

24 uur van Le Mans

Vlak voor vertrek naar Spanje is Pepijn benaderd door de manager van het WK Endurance team GERT56 om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans op 20 en 21 april 2019. Dit ‘klusje’ is natuurlijk niet aan dovemans oren gericht. Na het succes van vorig jaar, winst in het Superstock-klassement met het Franse team Yamaha 3ART-Moto Team 95, gaat Pepijn graag de uitdaging aan om dit te evenaren op de BMW van het Duitse team GERT65. Pepijn neemt de plaats in van de geblesseerde Stefan Kerschbaumer en wordt teamgenoot van Julian Puffe en Lucy Glöckner. Doel van het team is consolidering van de leiding in het Superstock-klassement na de winst in de Bol d’Or afgelopen september.

Meer info over het team vind je op : https://www.fimewc.com/team/gert-56/

Tags:pepijn