Logo Pepijn Bijsterbosch
APR 2021 01

Pepijn Bijsterbosch werkt aan zijn ritme tijdens Spaanse voorjaarstraining

Van 30 april t/m 2 mei staat de openingsronde van het IDM kampioenschap op het programma. De voorbereidingen op de seizoensopener zijn in volle gang, al zijn er ook de nodige onzekerheden en vraagtekens vanwege de coronasituatie. Half maart reisde het ESG-alpha-Van Zon-BMW team af naar Spanje voor een training met hun vier rijders. Naast Pepijn komen in het seizoen 2021 ook Ilya Mikhalchik, Jan Mohr en Tim Eby voor het BMW-team van Werner Daemen uit in de sterke IDM Superbike 1000 klasse.

Het EGS-alpha-Van Zon-BMW team begon de test op het Motorland Aragon. Er konden drie dagen gereden worden op dit circuit. De coureurs wisselden af tussen de BMW S 1000 RR en het nieuwe model de BMW M 1000 RR, waar het team komend seizoen in het IDM mee zal rijden. Vervolgens reisde het team door naar het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, waar nog eens drie dagen gewerkt kon worden aan de afstelling. Pepijn kon flink wat ronden rijden en zo waardevolle informatie verzamelen voor het team. Na afloop was het team en ook Pepijn zeer tevreden over de voortgang.

In april staan er nog diverse testdagen op het TT Circuit Assen gepland en wellicht nog een training op het Tsjechische circuit van Most, voordat het IDM-seizoen eind april losgaat op de Lausitzring.

Pepijn Bijsterbosch: "Het gaf een goed gevoel om weer op de motor te zitten. Het heeft lang geduurd, dus ik was erg blij dat we kans hadden om in Spanje te testen. De motor liep erg goed en we hebben de rijtijd gebruikt om aan de afstelling te werken. Ik ben erg tevreden over de progressie die we gemaakt hebben. Het team werkt goed en professioneel. Ik kijk daarom erg naar uit naar het seizoen met dit nieuwe, maar toch ook vertrouwde team. Ik kan niet wachten om weer op de motor te zitten; wat mij betreft mag het seizoen nu beginnen!”