Logo Pepijn Bijsterbosch

Team

Pepijn Bijsterbosch zal in 2021 in de Superbike 1000 klasse van het IDM uit gaan komen voor het EGS-alpha-Van Zon-BMW Team. De Nederlander is, naast Ilya Mikhalchik, Tim Eby en Jan Mohr, één van de vier coureurs die komend seizoen deel uitmaakt van het Belgische team onder leiding van Werner Daemen.

 

Coureur

Na op 16-jarige leeftijd in 2006 te zijn gestart op een 125 cc, werd in 2011 de overstap gemaakt naar de Supersport 600 en inmiddels is Pepijn vanaf 2015 actief in de zwaarste klasse, de Superbike 1000. Pepijn heeft er voor gekozen om, na drie jaar bij andere Superbike-teams te hebben gereden, in 2018 verder te gaan met een eigen team. Niet de meest makkelijke weg, maar met de hulp van een grote groep trouwe sponsoren is het gelukt om alles voor 2018 op de rit te krijgen. Met als klap op de vuurpijl het aantrekken van hoofdsponsor Dutch Comfort Houses, tevens naamgever van het team.

 

Ambities

Voor Bijsterbosch is het een “terugkeer naar huis”, want in 2015 en 2016 maakte hij met het BMW-team van Werner Daemen als zijn eerste kilometers in het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap. In 2019 kende Bijsterbosch tot nu toe zijn beste seizoen in de klasse, destijds werd hij op een BMW S 1000 RR derde in de titelstrijd en met zijn expertise gecombineerd met de expertise van het zeer ervaren team is hij dan ook vastberaden om komend seizoen dit resultaat op zijn minst te gaan herhalen.

 

“Ik ben erg blij dat ik na al die jaren weer terug kan keren bij het team van Werner. We hebben altijd heel goed samengewerkt. Het maakt me erg gelukkig om weer deel uit te maken van het ‘oude’ team. Het materiaal dat we van BMW krijgen is zeer, zeer goed en dat is een extra motivatie voor mij. Ik wil dit jaar opnieuw in de top drie van het kampioenschap eindigen en daar zal ik alles voor geven!”

 

Aan zijn zijde

Met wie wil Pepijn zijn ambities waar maken in 2021? Naast de onvoorwaardelijke steun van zijn ouders Gerrit en Janet, is het opnieuw oom Jan Bijsterbosch die via het pitboard Pepijn van de juiste communicatie voorziet tijdens trainingen en de races.

Voor de datatechnische ondersteuning doet Pepijn met ingang van 2019 een beroep op dataman Gerben Wevers uit Armhem. Geen onbekende want in de 125cc periode was Gerben ook al met Pepijn op pad. Een BMW S1000 RR is wel even andere koek, maar via BMW Motorrad is er ondersteuning van de Duitse data-engineers.

Onze junior Bart Blaauw uit Oldebroek is sinds 2019 monteur bij Pepijn en leert snel en dat zorgt ervoor dat hij nu monteur is, met hier en daar wat ondersteuning. Hij zorgt ervoor dat de BMW er altijd tip top bij staat.

Vriendin Laura beheert de social media kanalen en geeft hem de laatste aanmoedigingen mee als parapludame op de starting-grid.