Logo Pepijn Bijsterbosch

Team

Team Dutch Comfort Houses is een in 2018 opgezet Nederlands raceteam rond wegracecoureur Pepijn Bijsterbosch uit Heerde. Het bekende blauw/groen van Racingteam Bijsterbosch heeft plaats gemaakt voor de kleuren en de naam van de hoofdsponsor: Dutch Comfort Houses. Het team komt uit in de klasse Superbike 1000 in het open Duits Kampioenschap; de Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft.

 

Coureur

Na op 16-jarige leeftijd in 2006 te zijn gestart op een 125 cc, werd in 2011 de overstap gemaakt naar de Supersport 600 en inmiddels is Pepijn vanaf 2015 actief in de zwaarste klasse, de Superbike 1000. Pepijn heeft er voor gekozen om, na drie jaar bij andere Superbike-teams te hebben gereden, in 2018 verder te gaan met een eigen team. Niet de meest makkelijke weg, maar met de hulp van een grote groep trouwe sponsoren is het gelukt om alles voor 2018 op de rit te krijgen. Met als klap op de vuurpijl het aantrekken van hoofdsponsor Dutch Comfort Houses, tevens naamgever van het team.

 

Ambities

In het eerste jaar met Team Dutch Comfort Houses en de terugkeer op de BMW S1000RR, behaalt Pepijn een podiumplaats in Assen. Op zijn thuiscircuit mag hij na een spannende race als 3e man naar het podium. In het kampioenschap eindigt hij als 7e in de eindstand.

Voor 2019 wordt de lat iets hoger gelegd en staan de pijlen gericht op meer podiumplaatsen en op de top 5 in het eindklassement. Het is duidelijk; Team Dutch Comfort Houses wil meevechten om de topposities.

 

Pepijn: “Ik heb het juiste materiaal en de goeie mensen om mij heen en dat geeft veel vertrouwen. Bovendien fungeert Team Dutch Comfort Houses als een soort satelliet team van Alpha Racing Van Zon BMW, het raceteam van Werner Daemen. Zo kunnen we via Daemen gebruik maken van de faciliteiten van zijn team en de ondersteuning van BMW Motorrad."

 

Team Dutch Comfort Houses

Met wie wil Pepijn zijn ambities waar maken in 2019? Naast de onvoorwaardelijke steun van zijn ouders Gerrit en Janet, is het opnieuw oom Jan Bijsterbosch die via het pitboard Pepijn van de juiste communicatie voorziet tijdens trainingen en de races.

Voor de datatechnische ondersteuning doet Pepijn met ingang van 2019 een beroep op dataman Gerben Wevers uit Zwolle. Geen onbekende want in de 125cc periode was Gerben ook al met Pepijn op pad. Een BMW S1000 RR is wel even andere koek, maar via BMW Motorrad is er ondersteuning van de Duitse data-engineers.

Als eerste monteur hebben we in 2019 een BMW-man pur sang aan boord in de persoon van Tom Reiterberger uit het Bayerische Obing. De BMW kent voor Tom geen geheimen en met zijn ervaring is de motor in zeer goede technische handen. Onze junior Bart Blaauw uit Oldebroek zorgt er voor dat de motor er altijd tip top bij staat.

Al wat langer aan zijn zijde, vanaf 2011, bevinden zich Arie en Gea Luttels uit Dalfsen. Naast een luisterend oor is Arie voor Pepijn de sparringpartner als het gaat om de keuze van de juiste banden. Gea verzorgt voor het team de P.R., o.a. het schrijven van de raceverslagen en nieuwsbrieven.

Vriendin Laura Bredewout beheert de social media kanalen en geeft hem de laatste aanmoedigingen mee als parapludame op de starting-grid.