Logo Pepijn Bijsterbosch
JUN 2021 15

Moeizaam IDM weekend voor Pepijn Bijsterbosch in Most

De tweede ronde van het IDM Superbike seizoen 2021 stond afgelopen weekend op het programma. Er werd gereden op het Autodrom Most, een circuit waar Pepijn Bijsterbosch goede herinneringen aan heeft, want hij stond daar tijdens de laatste editie in 2019 op het podium. Toch ging het tijdens de eerste dag met de nieuwe BMW M 1000 RR niet naar wens op het Tsjechische circuit. Gedurende de dag werden er veel dingen uitgeprobeerd met de afstelling in een poging om het juiste gevoel te vinden en in de derde, tevens laatste, vrije training wist Pepijn een mooie stap voorwaarts te maken in zijn rondetijd, al was hij met de dertiende positie zeker nog niet tevreden.

Voor de kwalificaties was de hoop dat het een stuk beter zou gaan. De coureur van het EGS Alpha Van Zon BMW team probeerde van alles, maar het lukte hem niet om een stap verder te komen. Vooral in de tweede kwalificatie had Pepijn problemen met de remmen, waardoor hij niet verder kwam dan een veertiende tijd. De BMW-coureur moest in de eerste race proberen om vanaf de vijfde startrij naar voren te komen.

In de warm up wist Pepijn een goede stap met de motor te pakken, waardoor hij met vertrouwen aan de wedstrijd kon beginnen. De start van de eerste race was ook uitstekend, Pepijn schoot door het veld richting de eerste bocht. Bij het aanremmen voor de krappe eerste bocht gingen de twee rijders voor Pepijn naar elkaar toe, waardoor er geen ruimte meer was. Pepijn raakte een andere rijder en ze kwamen samen ten val. Pepijn en zijn Duitse collega waren beiden ongedeerd, maar hun eerste race in Most was al wel heel snel voorbij.

Pepijn had nog een kans in de tweede race om zijn weekend goed af te sluiten. De start was opnieuw goed en na de eerste ronde reed Pepijn op een tiende plaats. In het begin was zijn tempo vrij goed, maar later kreeg hij toch wat moeilijkheden om zijn tempo vast te houden. De BMW was zwaar om mee te rijden, waarschijnlijk ook door wat naweeën van de crash in de eerste race. Pepijn wist de race wel uit te rijden en finishte op een dertiende plaats.

 

Pepijn Bijsterbosch: “De trainingen waren erg frustrerend, want we hebben echt van alles geprobeerd, maar we kwamen geen stap verder. De warm up was erg positief, waardoor we met vertrouwen aan de race konden beginnen. De start was heel goed, maar in de drukte bij aan het aanremmen voor de eerste bocht kwam ik in aanraking met een andere rijder. Een raceongeval, er was simpelweg geen ruimte. Het begin van de tweede race was niet verkeerd, maar later werd het toch lastig. We hadden maar kort de tijd om tussen de races de motor te repareren, dus niet alles was tiptop. Wel de race uitgereden en belangrijke informatie verzameld. We hebben hier niet bereikt, wat we wilden bereiken, maar we gaan van het positieve uit en ik kijk er nu al naar uit om het op de Nürburgring beter te doen!”

 

De derde IDM ronde, de vijfde en zesde race van het seizoen, staat gepland in het weekend van 16 t/m 18 juli op de Nurburgring in Duitsland.