Logo Pepijn Bijsterbosch
JUL 2021 19

IDM Nürburgring afgelast vanwege noodsituatie in de Eifel

Donderdagmiddag maakte de IDM organisatie bekend dat de races op de Nürburgring niet doorgaan. De IDM Superbike zou rijden in het bijprogramma van de ADAC Truck Grand Prix. Vanwege de enorme wateroverlast is er een noodsituatie in de Eifel ontstaan. Alle hulpdiensten zijn nodig om hulp te bieden in de regio, waardoor deze begrijpelijkerwijs niet beschikbaar kunnen zijn op de Nürburgring.

Dit betekent dat de derde ronde van het IDM Superbike kampioenschap nu verreden zal gaan worden op het circuit van Schleiz. Gelukkig voor Bijsterbosch en zijn collega’s hoeven zij niet lang te wachten, want dit raceweekend staat volgende week al gepland van 23 t/m 25 juli op het semipermanente circuit in het oosten van Duitsland. Bijsterbosch rijdt graag op de sfeervolle baan van Schleiz, waar hij in het verleden goede resultaten heeft behaald.

Pepijn Bijsterbosch: “Na de trainingsdagen onlangs op de Nürburgring had ik het gevoel dat we er helemaal klaar voor waren om een flinke stap voorwaarts te zette in het sterke veld. Het is uiteraard zeker begrijpelijk en logisch dat de wedstrijden op de Nürburgring zijn afgelast, want hulp voor de mensen in de regio is uiteraard veel belangrijker dan racen. We gaan ons dan maar opmaken voor Schleiz, een evenement waar ik ook erg naar uitkijk. Ik was daar in het verleden altijd al snel en heb daar meerdere podiums gescoord, dus ik hoop daar dit jaar ook goede resultaten neer te zetten.”


Foto credits: Damon & Henk Teerink