Logo Pepijn Bijsterbosch
SEP 2021 28

Pepijn Bijsterbosch veertiende tijdens IDM seizoensafsluiter in Hockenheim

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor de laatste ronde van het IDM Superbike kampioenschap. Traditiegetrouw werd het seizoen afgesloten op de Hockenheimring. Tijdens de eerste dag stonden er drie vrije trainingen op het programma. Pepijn Bijsterbosch wist zich in iedere sessie te verbeteren en sloot de trainingen respectievelijk als dertiende, zeventiende en opnieuw dertiende af. Het gevoel met de BMW M1000RR was niet verkeerd, alleen had Pepijn nog wat moeite om er één zeer snelle ronde uit te persen. Dat moest dan zaterdag in de kwalificaties maar gebeuren.

Echter vielen de kwalificaties tegen voor Pepijn. Het probleem zat hem erin dat hij niet de juiste grip kon vinden bij het insturen van de bochten. Er werd door het team gedurende de sessies van alles geprobeerd om Pepijn een beter gevoel met de motor te geven, maar niet met het gewenste resultaat. Wel wist de 31-jarige coureur zijn tijd uit de vrije trainingen aan te scherpen, maar dit leverde slechts een zestiende startplaats op.

In de eerste race op zondagmorgen kwam Pepijn geweldig van zijn plaats, want na één ronde reed hij al op een tiende plaats. Het gevoel was goed en er was een goed resultaat mogelijk, totdat de BMW-coureur in de tweede ronde door een andere rijder hard werd geraakt in een krappe bocht. Hierdoor kwam Pepijn ten val. Pepijn was zelf redelijk ongedeerd, maar baalde natuurlijk verschrikkelijk dat om deze reden zijn race ten einde kwam.

Ook in de tweede race had Pepijn een goede start en wist gelijk wat plaatsen te winnen. Het druppelde wat in de eerste ronden. De BMW-coureur voelde zich goed in deze omstandigheden en wist naar de negende plaats te komen. Lang streed Pepijn met een aantal rijders om de achtste plaats, totdat hij fysieke problemen kreeg met zijn arm. In de eerste race was Pepijn op zijn arm gevallen en kreeg daardoor in de tweede race last van armpomp. Pepijn deed er alles aan, maar kon met deze klachten niet voorkomen dat hij terugzakte naar een veertiende plaats. “Helaas is het niet de afsluiting van het seizoen geworden waar we op gehoopt hadden, maar het is helaas even niet anders”, gaf Pepijn na afloop aan.