Logo Pepijn Bijsterbosch
JUN 2022 13

Pepijn Bijsterbosch scoort zevende en achtste plaats in Oschersleben

De tweede ronde van het IDM Superbike kampioenschap werd afgelopen weekend (20 t/m 22 mei) verreden op de Motorsport Arena Oschersleben. Op vrijdag stonden er slechts twee vrije trainingen op het programma, normaal gesproken zijn dit er vaak drie. Ondanks de relatief korte rijtijd hield Pepijn Bijsterbosch wel een goed gevoel over aan deze dag. De motor voelde goed aan en de BCC Alpha Van Zon BMW coureur zat ook lekker in zijn ritme. Pepijn sloot de trainingsdag met een zevende tijd af.

De kwalificaties gingen niet zoals gepland. Pepijn had ongelukkige start in de eerste kwalificatie, omdat hij in zijn eerste stint geraakt werd door een andere rijder en daardoor crashte. Pepijn kon de motor wel zelf naar de box brengen en het team werkte hard om de motor weer tijdig klaar te krijgen. In het laatste deel van de sessie kon de BMW-coureur weer naar buiten en wist hij een zevende tijd te noteren. Voor de tweede kwalificatie voerde Pepijn met het team een aantal veranderingen door aan de motor, die niet naar wens uitpakten. Ook was er een probleempje met een band, waardoor Pepijn niet van de maximale rijtijd gebruik kon maken. Pepijn kwalificeerde zich als zevende op de derde startrij, maar had graag een rij verder naar voren gestaan.

In de eerste race had Pepijn een goede start, waardoor hij op de vijfde positie kwam te rijden. Echter verliep het verloop van de race moeizaam volgens de coureur, omdat hij niet de motor had qua afstelling die hij graag zou willen. Hierdoor moest Pepijn het groepje laten gaan dat streed om de laatste podiumplaats. Na achttien ronden kwam de 32-jarige coureur als zevende over de finish. Voor de tweede race werden er wat aanpassingen gedaan. Dit gaf Pepijn een beter gevoel al kon hij dat met een volle tank nog niet optimaal benutten. De beginfase van de race was niet slecht, want Pepijn reed op plaats zes kort achter de vierde coureur. Bij de eerste drop van de banden viel hij terug naar een achtste positie. Later in de race kon Pepijn weer een goed tempo vinden, maar dat was net te laat om echt mee te strijden voor de vierde plaats. Wel kon hij nog aanhaken bij Julian Puffe. Het werd een mooi gevecht om de zevende plaats, die Pepijn op een paar duizendsten verloor. Hierdoor finishte Pepijn als achtste in de tweede race.

Na vier wedstrijden staat Pepijn met 36 punten op een zesde plaats in het kampioenschap en heeft hij slechts acht punten minder dan de nummer twee. De derde ronde van het IDM Superbike kampioenschap staat gepland van 24 t/m 26 juni op het circuit van Most in Tsjechië.

Pepijn Bijsterbosch: “De vrije trainingen verliepen erg goed, maar in de kwalificaties zat het wat tegen en de zevende startpositie was niet de plek waar ik wilde staan. De eerste race verliep moeizaam, ik had niet de motor die ik graag wou. Het was lastig om daarmee de strijd aan te gaan. Voor de tweede race hebben we een verandering gemaakt en dat was een stap in de goede richting. Alleen toen de drop in de banden kwam had ik het met een volle tank moeilijk qua sturen. In de tweede helft van de race ging het beter en heb ik een mooie strijd gehad met Julian Puffe. Het resultaat is niet wat we graag hadden gewild, maar we hebben het weekend wel afgesloten met een stap voorwaarts en dat geeft vertrouwen voor de volgende IDM races in Most.”

 

Foto credtis: Damon Teerink